O Víně
Na následujících řádcích najdete mé dojmy z vín, která jsem otevřel v průběhu ledna a která stojí za povšimnutí, byť by pravděpodobně nedala na samostatnou recenzi.




Třetí díl mého biodynamického seriálu pojednává o biodynamických preparátech a kompostování.



Dnešním dnem jsme spustili novou verzi našeho Virtuálního sklípku.


Nikdy neříkej nikdy! Ano, i takto by se dala zahájit dnešní recenze. V mém reportu z Malorky v roce 2007 jsem se zmínil o lahvi Copiña ročníku 1998, konkrétně jsem napsal: Za cenu 4,75 € nemá sebemenší chybu, vlastně ano, už ho asi neokusím. A právě tuto lahev mi daroval Marin, který ji odtud v témže roce přivezl. Udělal mi tím obrovskou radost, protože jsem si mohl pěkně v klídku domova toto víno prozkoumat. A stálo to za to! Za to mu ještě jednou moc děkuji.








Standardy Demeteru ohledně produkce hroznů (ale i obecně jiných rostlinných plodin) a vinařství (biodynamické farmy) jako celku.

Během předvánočního plenění archivu jsem v sekci vyhrazené pro Františka Mádla narazil mezi červenými skvosty na pozapomenutou lahev bílého vína, která už měla být dávno otevřená.

