O Víně


Přátelé a kamarádi vína! Dovoluji si vás (nebo vaše přátele v Praze) pozvat 3. března 2010 na další degustaci vín z Vrbice.


Závěrečný díl seriálu se týká správného biodynamického načasování všech operací. Plus dodatek k bylinným postřikům.



K únorovému ohlédnutí za předchozími alsaskými ročníky a krátkému zamyšlení nad dvěma "vinnými" e-maily z posledních dnů, přidávám poněkud opožděný report ze sklizně 2009 ve francouzké oblasti Jura...

Důvodem tohoto článku není ani tak podělení se o degustační poznámky, spíš chci vyzdvihnout odvahu, s kterou vinařství nekompromisně nese svou představu o terroiru proti komerčně líbivým trendům.

Trojice červených a stejná porce bílých vín, jako přehled toho lepšího i horšího vypitého v měsíci lednu.

Co mě v únoru napadlo či potkalo?
Třeba Irsay/i, misionářská degustace "běžným spotřebitelům", "falešné" kabinety.



V další části seriálu už se podíváme do sklepa.






