O Víně
K únorovému ohlédnutí za předchozími alsaskými ročníky a krátkému zamyšlení nad dvěma "vinnými" e-maily z posledních dnů, přidávám poněkud opožděný report ze sklizně 2009 ve francouzké oblasti Jura...
Důvodem tohoto článku není ani tak podělení se o degustační poznámky, spíš chci vyzdvihnout odvahu, s kterou vinařství nekompromisně nese svou představu o terroiru proti komerčně líbivým trendům.
Trojice červených a stejná porce bílých vín, jako přehled toho lepšího i horšího vypitého v měsíci lednu.
Co mě v únoru napadlo či potkalo?
Třeba Irsay/i, misionářská degustace "běžným spotřebitelům", "falešné" kabinety.
V další části seriálu už se podíváme do sklepa.
Ve čtvrté části seriálu jsou uvedeny některé konkrétní pro biodynamiku typické způsoby boje s chorobani a škůdci, zejména recepty na bylinné postřiky.


