O Víně

02.03.2013  my
Ve středu 13. března 2013 můžete absolvovat degustaci slovinských vín v prostorách sklepení Wine Gallery Gröbovka.
01.03.2013  Míra
Dne 21. února 2013 jsme přivítali v Klubu přátel vína Ústí nad Labem premiérově další vinařství, a to vinařství Gotberg z Popic. Podrobnosti v následující reportáži.
28.02.2013  J.

V průběhu února jsem otevřel 10 vín. S trochou nadsázky bych mohl únor označit jako měsíc Znovínu Znojmo, protože jsem degustoval tři jejich vína. Pozitivní výsledky se ale nedostavily, jak bych u tak významného výrobce očekával. Především VOC Znojmo ročníku 2010 bylo doslova omylem. Zastoupení ze zahraničí bylo tento měsíc malé, pouze po jednom vínu ze Španělska a Chile. Velmi příjemně překvapil polosladký Kerner Mikrosvínu Mikulov, dále pak španělská i chilská Reserva a obě vína Miloše Michlovského, především kabinetní Frankovka.

Počet příspěvků: 1 | Poslední vložil: Dušan dne: 01.03.2013 14:50:09
27.02.2013  Moll
Katalogy výstav vín.
Počet příspěvků: 2 | Poslední vložil: Neználek dne: 27.02.2013 22:14:55
27.02.2013  milasko
Na počátku roku jsem narazil většinou na vína lepšího průměru z různých konců světa, bílá, červená i rosé. Tři byla domácí, dvě francouzská a po jednom z Austrálie a Argentiny.
25.02.2013  J.

Nedávno jsme pěl ódu na výběr z hroznů Sauvignonu ročníku 2006 ze Znovínské řady Terroir Levure, odkud je i dnešní Ryzlink rýnský stejného ročníku i přívlastku. Jak víno hodnotím se dozvíte v následující recenzi.

24.02.2013  my
Ve středu 6. března 2013 můžete absolvovat degustaci italských vín v prostorách sklepení Wine Gallery Gröbovka.
23.02.2013  my
Ve středu 27. února 2013 můžete absolvovat degustaci červených vín Starého světa v prostorách sklepení Wine Gallery Gröbovka.
22.02.2013  Mara
Krátký pohled na vína degustovaná během uplynulého měsíce, tentokráte se podíváme na různorodá vína rakouských vinařských podoblastí Kremstal, Mittelburgenland, Thermenregion, Wachau a Wagram.
21.02.2013  J.

Jak hodnotím suchý pozdní sběr Sauvignonu ročníku 2009 z řady Velký Sonberk se dozvíte v následující recenzi.

20.02.2013  Jarda
Písek, víno a jazz, co to je za hloupost, napadne asi každého, kdo si přečte nadpis. Ovšem doplníme-li dalšími slovy jako například kopání písku a ochutnávání vína, už to zní lépe. A pokud to ještě víc upřesníme, kopání písku pro Vídeň a zimní otevřené sklepy a Jazz Fest tak to už je čtenář v obraze. I když víno, písek a Vídeň? Chce to přece jenom trochu osvětlit a zabrousit do geologie a místní historie kopání sklepů.
Počet příspěvků: 1 | Poslední vložil: jarda dne: 26.02.2013 22:13:00
19.02.2013  H.
Nabídka exkurze pro vinné profesionály - Termín TBA (jaro nebo podzim 2013).
19.02.2013  my
Ve středu 20. února 2013 můžete absolvovat degustaci "Na slepo" v prostorách sklepení Wine Gallery Gröbovka.
19.02.2013  Moll
Až se tě jaro zeptá, co jsi dělal v zimě...
18.02.2013  J.

Ještě nikdy jsem neměl možnost degustovat vína, která obdržela od Roberta Parkera 90 a více bodů. Jak hodnotím španělské červené víno Vega Escal ročníku 2006 z vinařské podoblasti Priorat, který Parker ocenil 90 body, se dozvíte v následující recenzi.

17.02.2013  my
V sobotu 20. dubna 2013 můžete navštívit přes 20 sklepů v Moravské Nové Vsi.
Počet příspěvků: 3 | Poslední vložil: L.U.K.E dne: 11.07.2014 10:26:47
16.02.2013  Jarda
Ve čtvrtek 2. února 2013 zemřel ve věku 87 let Jan Vajčner, skvělý vinař, vinohradník, odborník a bez nadsázky legenda místního vinařství Znojemské vinařské podoblasti. Stovky či spíše tisíce návštěvníků Znovínských vinařských akcí si jistě vzpomenou na vyhrávající cimbálovou kapelu Polajku v malém štukovém sále Louckého kláštera. Kdy si mezi snad o desítky let mladšími hudebníky pobrukoval, usmíval se a v rytmu skvělých vinařských písniček a melodií do rytmu se pohupoval Jan Vajčer, stojící za svojí milovanou basou.
15.02.2013  jbes
V lednu trochu nevyrovnaná sbírka vín, převážně červených. Ale jedno skvělé.
14.02.2013  J.

Jak hodnotím Zweigeltrebe ročníku 2006 v přívlastku pozdní sběr z viniční tratě Staré vinice v Havraníkách, se dozvíte v následující recenzi.

13.02.2013  H.
Hugh Johnson ve své Ročence světových vín v roce 2005 prohlásil, že je v módě požadovat zejména v restauracích nejčerstvěji nalahvová svěží vína, jako kdyby se jednalo o rybu...
Počet příspěvků: 2 | Poslední vložil: H. dne: 13.02.2013 22:06:36