O Víně
      Tradice a tradice.
     
     
      
  
     
     
     
      Jak hodnotím Sylvánské zelené ročníku 2015, které bylo zatříděno jako VOC Valtice, se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Dne 19. ledna 2017 jsme přivítali v Klubu přátel vína Ústí nad Labem vinařství Roseta z Radějova u Strážnice. 
     
     
      
  
     
     
     
      V průběhu ledna jsem otevřel 9 lahví ze 4 států. Největší zastoupení měla moravská a francouzská vína (3x). Dva zástupci byli z Chile a jeden z Itálie. Nejvíce mne zaujalo Tesco finest Premier Cru Champagne Brut, Gran Reserva Chardonnay 2015 D.O. Valle de Leyda z Viña Tarapacá ex Zavala a Zweigeltrebe 2015 pozdní sběr z Vinných sklepů Valtice.
     
     
      
  
     
     
     
      Jak hodnotím polosuché Svatovavřinecké rosé ročníku 2015 a přívlastku pozdní sběr, se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Krátký pohled na vína degustovaná během uplynulého měsíce, tentokráte se podíváme na různorodá vína rakouských vinařských podoblastí Kamptal, Mittelburgenland, Südsteiermark, Wachau a Wagram.
     
     
      
  
     
     
     
      Jak hodnotím polosladké Rulandské šedé ročníku 2015 a přívlastku výběr z hroznů se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Říká se, do třetice všeho dobrého i zlého. Zda to bude platit i v případě třetí lahve πnotu noir ročníku 2015 a přívlastku výběr z hroznů, řadu kterou Znovín nazval Kulatá vína πnot noir ~ 3,14, se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Dlouhou dobu jsem již žádné slovenské víno nezařadil do standardní recenze a dnes se to pokusím napravit. Jak hodnotím suchý Cabernet Sauvignon ročníku 2012 a přívlastku výber z hrozna, se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Jak hodnotím polosuchý Muškát moravský ročníku 2015 a přívlastku kabinetní, se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Dne 15. prosince 2016 jsme přivítali v Klubu přátel vína Ústí nad Labem vinařství Kubík z Velkých Bílovic. Zavítal mezi nás majitel vinařství Míša.
     
     
      
  
     
     
     
      Jak hodnotím Rulandské modré ročníku 2009 a přívlastku výběr z hroznů, které bylo v roce 2014 zařazeno do Salonu vín, se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Jak hodnotím Zweigeltrebe ročníku 2014 a přívlastku výběr z hroznů se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Našlo se několik pěkných červených, a to i z Moravy a zaujal také vyzrálý archivní ryzlink vlašský ze Šobesu.
     
     
      
  
     
     
     
      Jak hodnotím Sauvignon ročníku 2015 a přívlastku pozdní sběr se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Krátký pohled na vína degustovaná během uplynulého měsíce, tentokráte se podíváme na různorodá vína rakouských vinařských podoblastí Kamptal, Kremstal, Mittelburgenland, Wachau a Wagram.
     
     
      
  
     
     
     
      V průběhu prosince jsem otevřel 8 lahví z 5 států. Největší zastoupení měla moravská vína (3x), následovala Argentina (2x) a po jednom zástupci bylo z Francie, J.A.R. a Španělska. Nejvíce mne oslovilo francouzské Château l'Argenteyre 2012 Appellation Médoc Cru Bourgeois Controlée, Merlot 2015 pozdní sběr z Vinselektu Michlovský a Gran Reserva de Familia 2008 z Viña Albali Reservas. Velmi se mi také líbil argentinský Malbec 2014 Barrel Select a Tramín červený 2015 výběr z hroznů z Vinných sklepů Valtice.
     
     
      
  
     
     
     V chladném předvánočním čase jsem sáhl častěji po červených vínech, v celé sérii se objevila jen tři bílá. Dvě byla z Rumunska a byla velmi pěkná, vedle moravských se našlo i zajímavé z Čech.
  
     
     
     
      Jak hodnotím polosladký Děvín ročníku 2015 a přívlastku pozdní sběr se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
     
     
      Jak hodnotím suché Rulandské šedé ročníku 2015 a přívlastku pozdní sběr, které bylo školeno 8 měsíců v sudu barrique, se dozvíte v následující recenzi.
     
     
      
  
     
            
          	
	   	 	

