O Víně
Jak hodnotím z Vinařství baraque Veltlínské zelené ročníku 2013, které bylo zatříděno jako zemské víno, se dozvíte v následující recenzi.

Poslední dobou se nějak víc začala razit myšlenka, že vlastně autentická/naturální vína už nejsou okrajový extrém, ale „to normální", akceptovaná a přijímaná součást mainstreamu. Že už to nejsou šílenosti na pokraji vady, ale normálně chutnající vína s přidanou hodnotou toho, že se do nich nesype tolik chemie. A že tak je to dobře. Z mnoha důvodů se mi to nechtělo komentovat. Týden dva jsem tomu odolával, ale furt to ve mně leželo jak nestravitelné sousto. Asi se myšlenek kolem toho nezbavím jinak, než že to musí ven.

Jak hodnotím Grand Cuvée ročníku 2013 a přívlastku pozdní sběr, které je vyrobeno z odrůdy Chardonnay a Ryzlink rýnský, se dozvíte v následující recenzi.




Jak hodnotím suchý Müller-Thurgau ročníku 2012 a přívlastku pozdní sběr se dozvíte v následující recenzi.


Jak hodnotím Rulandské šedé ročníku 2009 a přívlastku výběr z hroznů, které bylo školeno v sudu typu barrique, se dozvíte v následující recenzi.

Chápu, že nejen ve mně je zakořeněn předsudek, že velká vína nemůže produkovat velký podnik, neuhlídá ten detail, přece. Naštěstí výjimky existují.









Jak hodnotím slovenský Neronet v přívlastku výber z hrozna a ročníku 2011 se dozvíte v následující recenzi.

