O Víně
Dnešní recenze znovínského Mülleru-Thurgau ročníku 2010 a přívlastku pozdní sběr mne příjemně překvapila, že i tato odrůda může po tolika letech stále nabídnout nádherný zážitek. Jak víno hodnotím se dozvíte v následujícím článku.
Jak hodnotím suchý Tramín červený ročníku 2013, který byl zatříděný jako moravské zemské víno, se dozvíte v následující recenzi.
Jak hodnotím suchý kabinetní Irsai Oliver ročníku 2013 se dozvíte v následující recenzi.
Jak hodnotím suchou Pálavu ročníku 2013, která v době sklizně dosáhla cukernatosti 22 °NM, se dozvíte v následující recenzi.
Dnešní recenze se bude týkat velmi nezvyklého Tramínu červeného ročníku 2012 a přívlastku výběr z hroznů, který byl školený v sudu typu barrique. Jak víno hodnotím se dozvíte v následující recenzi.
Jak hodnotím z Vinařství baraque Veltlínské zelené ročníku 2013, které bylo zatříděno jako zemské víno, se dozvíte v následující recenzi.
Poslední dobou se nějak víc začala razit myšlenka, že vlastně autentická/naturální vína už nejsou okrajový extrém, ale „to normální", akceptovaná a přijímaná součást mainstreamu. Že už to nejsou šílenosti na pokraji vady, ale normálně chutnající vína s přidanou hodnotou toho, že se do nich nesype tolik chemie. A že tak je to dobře. Z mnoha důvodů se mi to nechtělo komentovat. Týden dva jsem tomu odolával, ale furt to ve mně leželo jak nestravitelné sousto. Asi se myšlenek kolem toho nezbavím jinak, než že to musí ven.
Jak hodnotím Grand Cuvée ročníku 2013 a přívlastku pozdní sběr, které je vyrobeno z odrůdy Chardonnay a Ryzlink rýnský, se dozvíte v následující recenzi.