O Víně
V dubnu probereme kopřivu, přesličku a naťukneme i související témata, včetně toho, proč se asi pravověrným biodynamikem nestanu.
Pod odkazem Velká kniha o kráse snoubení vín a pokrmů najdete základní informace o této publikaci.
Začíná burčáková sezóna! Mě už příslíbili dovézt burčák v nejbližších dnech (možná už dnes). Tak kontrolujte své vinotéky a nálevny, zda se neobjeví i u vás. Hlídejte u sklépků aj u cest zda už nevaří. A nebo u cest raději né tam číhajů jen loupežníci. Aby jste jim darmo neplatili za jablečnů šťávu, zkusím vám dát tři rady.
Malá reportáž z ochutnávky pro veřejnost po zajímavé mezinárodní soutěži v Bzenci, která se uskutečnila 17. srpna 2008.
Po příjemné zkušenosti s návštěvou v Rodinném vinařství Hrabal ve Velkých Bílovicích jsem se s velkým očekáváním vydala na degustaci této firmy pořádané ve Viničním altánu v Praze. Jak to dopadlo? To se dočtete v dnešním článku.
Co všechno by se dalo už dělat v březnové procitající vinici se dozvíte na další stránce našeho kalendária.


