O Víně

01.12.2009 ViDi Aktivni: Ano Datum a cas publikace: 01.12.2009 07:00

Můj osobní profil

*1958

V současnosti bydlí a pracuje na Praze 6 - uvažuje odejít někam do hor. Zaměstnán ve školství jako garant studijního oboru a dietetický technik.

Nick ViDi

Milovník tajemství života s touhou poutníka a srdcem romantika. Přes 25 let se věnuje dietetice výroby potravin v aplikaci na procesní inženýrství. Od roku 1991 zvýšená aktivita v oblasti výroby a degustace vína vstupem na Střední potravinářskou školu v Podskalské (kvasné technologie), později na SOŠ v Praze 7 (mistr OV, učitel OP) a ČZU v Praze. Další aktivity při seminářích v Národní bance vín (u pana T. Besedy), v rámci akcí Asociace Sommeliérů a spolupráce s šéfredaktory či vydavateli časopisů Restaurant revue (později Hotel &Restaurant), Kvasný průmysl, Vinařský obzor, Hotel revue, Sommelier, Víno revue a Decanter. S rozvojem virtuální komunikace na internetu postupně publikování na portálech (website) „jídlo-pití-žití", „průvodce vínem" a „o víně".

Osobně není patriotem žádné oblasti ani typů vína (bílé, červené, tiché, šumivé, etc.), prostě jen vnímá a miluje život skrze kvalitní a osobitá vína vyrobená s minimální aplikací chemických aditiv a minimálně „znásilněné" technologickými postupy, jak při pěstování tak výrobě. Preferuje biodynamické způsoby hospodaření a výroby s využitím moderních technicko-technologických systémů.

Vystřídal řadu profesí, leč všechny v rámci svojí odbornosti (procesní inženýrství v potravinářství) od pracovníka výzkumného ústavu (Praha), přes vedoucího technologické montáže sýrárny (Madeta Planá n.L.), ředitele cukrárny (Domažlice), samostatného technika (Plzeň) až po učitele různých potravinářských oborů (pekař, cukrář, kvasné technologie, výroba cukru, zpracování masa či kuchař-číšník), obchodního ředitele (gastronomie) či podnikatele (projekty pekáren a cukráren). Kromě vína jsou jeho zájmy - veškeré zpracování rostlinných produktů v potravinářské výrobě, výživa, léčitelství a historie. Vzhledem k blížícímu se ukončení lineárního času je adeptem pro vzestup a vytvoření Velkého portálu.

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 10033x