Školení o víně: Úvod do degustace vína
Úvod do degustace vína je určené milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína. Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na víno, kterou zúročí v restauraci a při společenských akcích, kde budou moci nejen vybrat správné víno, ale i poznat a odmítnout víno vadné. Školení je ale velmi přínosné i profesionály - číšníky a prodejce vína, kteří s tímto oborem začínají a potřebují získat základní znalosti o víně, jeho degustaci a hodnocení. Školení je maximálně zaměřeno na praktickou část poznávání vína. Je tedy vhodné, aby účastníci měli alespoň naprosté základy nastudovány z doporučené literatury. Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy (např. školení degustátorů dle evropských norem, které pořádá Národní vinařské centrum).Přednášející:
· Ing. Josef Balík, PhD - vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MZLU v Lednici
Termíny a místo školení:
· Úvod do degustace vína - 17. 3. 2006, od 8.30 do 16.30 hod.
· Semináře se konají v přednáškovém sále Národního vinařského centra na zámku ve Valticích.
Cena školení:
· Cena semináře činí 900,- Kč (vč. DPH).
Email: narodni@vinarskecentrum.cz