O Víně

04.06.2006 Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Dotisk knihy Moderní příprava červeného vína

Národní vinařské centrum vydalo nové aktualizované vydání knihy Moderní příprava červeného vína od autorů: Dipl. ing. Robert Steidl, Ing. Wolfgang Renner, překlad ing. Jiří Sedlo, CSc.

Chápání červeného vína se v posledních letech změnilo jak u konzumentů, tak u producentů. Dříve převažoval krátkodobý produkt, zatímco dnes je požadováno tělnaté a dlouhodobě skladovatelné víno. Tyto změněné požadavky vyžadují mimo vhodné výchozí suroviny i odpovídající vinifikaci. Proto se dnes používají nové postupy, například studená macerace nebo mikrooxidace, které ale vycházejí ze starých poznatků a zkušeností. Cílem této knihy je seznámit čtenáře se základy přípravy stabilního červeného vína s použitím aktuálních výrobních postupů.

K obsahu: vinohradnické aspekty - princip přípravy červeného vína - rmut - řízení a kontola kvašení - zrání vína - další ošetřování.

K prodeji v prodejních vinařských potřeb, v kanceláři Národního vinařského centra ve Valticích nebo na internetu v E-shopu Národního vinařského centra

Email: narodni@vinarskecentrum.cz

(pk)

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 3417x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5