O Víně

22.07.2006 Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Doplňte si svou vinařskou knihovničku - nové publikace s vinařskou tématikou

Od dnešních dnů jsou v redakční nabídce zásilkového obchodu vinařské literatury další tři zajímavé knihy:

Nové šlachtenie viniča na Slovensku
(Ing. Dorota Pospíšilová, Ing. Ondrej Korpás, CSc.)
- teorie šlechtění révy (historie, biologie, dědičnost, křížení, variabilita a dědičnost, rezistence, uznávání nových odrůd, uplatnění nových odrůd)
- popis kříženců (Vajnoranka, Modranka, Vihorlatka, Tatranec, Aromína, Hornád, Bodva, Rimava, Žitava, Negra, Kvarcit, Purpur, Ružín, Opál, Saturn, Topas, Kriváň, Zlatava, Smaragd aj.)
222 stran, desítky barevných fotografií, obrázků, schémat a grafů
Cena 339,- Kč

Ampelografia Slovenska
(Ing. Dorota Pospíšilová a kol.)
- systematika čeledě
- ampelografie
- ampelografické metody
- rajonizace révy
- podnožová réva (odrůdy původní a odrůdy z křížení)
- ušlechtilá réva (registrované odrůdy, odrůdy v minulosti pěstované, odrůdy z novošlechtění, odrůdy interspecifického křížení)
368 stran, formát výpravné publikace, desítky barevných fotografií, tabulek
Cena 790,- Kč

Vinařský obzor je výhradním prodejcem těchto dvou slovenských knih v Česku.

VADY VÍNA (rozpoznání, předcházení, odstranění)
(Reinhard Eder a kol.)
Jelikož je pro vinaře usilujícího o nejvyšší kvalitu nežádoucí výskyt vín postižených nedostatky, vín vadných a nemocných jak osobně, tak i finančně silnou zátěží, popisují se v této knize příčiny nedostatků, vad a nemocí vína, jejich podrobná charakteristika a možnosti jejich prevence a odstraňování. Publikace je určena nejen pro odbornou vinařskou veřejnost, ale také pro všechny milovníky vína, kteří chtějí prohloubit své znalosti v tomto oboru.
Vína ze zavadlých hroznů - Mrazová příchuť - Hnilobný tón - Vady související s tříslovinami - Vady kvašení - Nedostatečná barva červeného vína - Pelargóniový tón - Cizí tóny - Pachuť po SO2 - Sirka - Netypické tóny stárnutí - Tón po aldehydu, křís, oxidáza - Octovatění - Tón po kyselině mléčné - Biogenní aminy - Vláčkovatění - Myšina - Brettanomyces - Vady při čiření - Pachuť po plísni - Zbarvení bílých vín do růžova - „pink effect" - Pachuť po korku - Krystalické sraženiny - Kovová příchuť - Biologické příčiny zákalů - Bílkovinné zákaly
ISBN 80-903201-6-3, Počet stran 263, formát A5
cena 290,- Kč (vč. 5% DPH)

Vinařský obzor, P. O. Box 34, Žižkovská 1230, 691 02 Velké Bílovice, tel./fax/zázn.: 519348980, e-mail: info@vinarskyobzor.cz; www.vinarskyobzor.cz

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 4198x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5