Chapelle-Chambertin Grand Cru
Gevrey-Chambertin
Toto Grand Cru se skládá ze dvou climats: En la Chapelle a Les Gemeaux. Obě leží v mírném svahu pod Chambertin-Clos de Béze. Na charakteristice těchto vín se pisatelé encyklopedií moc neshodují. Jeden názor: vynikající silná, komplexní vína velmi dobré struktury s náznaky perníkového kořní a pomeranče, která jsou navzdory síle sametově hebká. Druhý názor: nejlehčí z Grand Cru této obce, ale nádherné vůně i chuti. Třetí názor: vína jsou "nervní", ne tak masitá. Opět nezbude než vyzkoušet na vlastní sliznici. Otevítrat by se měla až od osmého roku po sklizni. Doporučený pokrm jsou prsíčka holuba hřivnáče na červeném víně. Ale v zásadě je možno vyzkoušet i jiné pokrmy zmiňované v souvislosti s ostatními Grand Cru této obce. Teplotu opět držet mezi 13-14°C u mladších vín a 17-18°C pro vína vyzrálejší. Ceny jsou obecně o něco nižší než u Chambertinu a Clos de Béze.
Damoy, Ponsot, Jadot, Drouhin-Laroze, Louis Trapet, Rossignol-Trapet
Pinot Noir (Pinot Gris, Pinot liébault)