Givry
Givry, Poncey
Poklidná malebná vesnička poblíž Chalon-sur-Saône. Příhodně situované mírné svahy hned nad oběma vesnicemi severně-severozápadně získaly relativně nedávno status Premier Cru. Vinice Givry AOC jsou roztroušeny v širším okolí spíše západním-jihozápadním směrem. bílé - tak čtvrtina výměry AOC; podceňovaná kvalitní lahodná čistá Chardonnay s vůní akátu, hlohu, jablka, mandlí, lipového květu, šeříku a s lehčí, lehce kořenitou chutí. Jedna z nejlepších koupí v burgundsku. Měla by se otevírat třetím až osmým rokem. Doporučená kombinace s jídlem: korýši, sladkovodní ryby. Doporučená teplota: 11-13°C červené - velmi barevná i aromatická vína (černý i červený rybíz, třešně, jahody, koření-zejména stárnutím). Příjemně ovocitá,lehčí, středně plná, měkká, někdy i s finesou. Otevítat od pátého roku. Hodí se k téměř jakémukoliv červenému i bílému masu, drobné zvěřině i pikantnějším sýrům. Teplota podávání: 15-16°C.
Delorme, Joblot, Lumpp, Latour, Lespinasse, Clos Salomon, Sarrazin, Baron Thenard, Ragot, Derain, Bourgeon.
Chardonnay
Pinot noir, Pinot Gris, Pinot liébault