Rasteau
Od ročníku 2009 je možné červená suchá vína z oblasti dříve značené jako Côtes du Rhone Villages - Rasteau značit jako Rasteau AOC. Přesněji řečeno asi 100ha z původní výměry pro Village vyloučili. Maximální výnos byl stanoven na 38hl/ha. červená - vína s vůní červeného ovoce, vanilky, černého rybízu, marmelády a grilovacího koření. V chuti těžká a robustní. Doporučená teplota podávání je 17-18°C a gastronomické kombinace s uzeninami, zvěřinou a tvrdými sýry. Nebo třeba s holubem na tymiánu a rozmarýnu. Měla by se načínat mezi třetím a čtvrtým rokem. Fortifikovaná (dolihovaná a sladká) červená vína se od roku 1944 značí jako Rasteau Vin Doux Naturel nebo Vin Doux Naturel AOC (viz).
Beaurenard, Cave des Vignerons, Château du Trignon, Domaine Didider Charavin, Rabasse-Charavin, Girasols, Gourt de Mautens, St.-Gayan, Soumade.
Grenache (50% min). Syrah a Mourvèdre (20% min), ostatních odrůd do 20%