O Víně

24.03.2003 J. Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Jak se vyrábějí korkové zátky

V článku najdete základní informace o této problematice.

Korek se řeže z kůry korkových dubů. Ty rostou téměř výhradně ve Středomoří a mají ze všech stromů nejsilnější vrstvu kůry. Mladý, dvacetiletý strom poskytne kolem 15 kg korku, padesátiletý strom asi 45 kg. Kůra se oloupe a nechá ležet 6 až 24 měsíců. Poté se spaří v horké vodě, aby se dezinfikovala a vyloučily se třísloviny. Teprve poté lze z kůry razit korkové zátky.

Zdroj: Víno - Malá škola
Autor: Jens Priewe

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 4044x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5  
J. 10.01.2010 15:51:12