O Víně

11.08.2003 J. Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Provlhčené zátky

V článku najdete informace o této problematice.

Po 15 či 20 letech skladování je mnoho zátek úplně provlhčeno vínem. Pokud však láhve nemokvají a zátka není zevnitř zamořena bakteriemi, není pro milovníka vína žádný důvod k obavám. Promočené zátky naopak nemohou vysychat. Po dvaceti letech však začíná být i ten nejkvalitnější korek křehký. Pokud není víno stále ještě vypité a má dále zrát, je záhodno opatřit láhve novými zátkami. Pro velká vína značky Château v Bordeaux je přezátkování naprostou samozřejmou a bezplatnou službou. Ovšem sběratel vína musí své láhve do Bordeaux dopravit sám. Případný úbytek obsahu v láhvi se přitom doplňuje mladým vínem. Pro vinaře z jiných oblastí, kteří dbají na svou pověst, je tato služba rovněž samozřejmostí.

Zdroj: Víno - Praktická škola
Autor: Jens Priewe

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 3818x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5  
J. 10.01.2010 15:17:51