Nádoba na chlazení vína
V článku najdete informace a fotografie o této problematice.
Víno vyžaduje správné zacházení, jak při skladování (archivaci), tak při stolování. Při podávání je zapotřebí víno dobře a správně vychladit. Samotná teplota vychlazení pro různé druhy vína, je kapitolou sama pro sebe a určitě se jí budeme speciálně věnovat, nyní si ale ukážeme jednu základní pomůcku, která slouží pro delší uchování správné teploty vína při podávání. Nádoba na chlazení vína, která se nazývá glacette, si víno udržuje relativně dlouho svoji počátečnou teplotu. Tato nádoba, kterou vidíte na obrázku se dá vychladit společně s láhví do ledničky na požadovanou teplotu. Poté jí spolu s vínem vytáhneme a můžeme víno podávat. Teplota otevřené láhve se díky vychlazené nádobě pomaleji otepluje na pokojovou teplotu a víno má stále správnou teplotu.Výrobce: FackelmannProdejna: BillaCena: 199,- Kč