O Víně

08.04.2003 J. Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Průřez bobulí modré odrůdy

V článku najdete informace o této problematice.

Dužnina bobulí je tvořena vnější šťavnatou částí a dření, vnitřní částí, obklopující jadérka. Vnější část dužniny obsahuje šťávu, která má nejvíce cukru a stopových prvků. Ve slupce bobulí se ukládají důležité polyfenoly - barviva a třísloviny. Jejich množství závisí na odrůdě. Existují odrůdy s tenkou slupkou, v niž je méně polyfenolů i takové, které mají tmavou a silnou slupku, jež doslova puká pod tlakem tříslovin.

Zdroj: Víno - Malá škola
Autor: Jens Priewe

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 5376x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5  
J. 10.01.2010 15:28:50