O Víně

04.04.2003 J. Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Co odlišuje červené a bílé víno?

V článku najdete základní informace o této problematice.

Je to samozřejmě zbarvení a tanin, který je nejdůležitější součástí červeného vína. K jeho ovocnému aromatu přidává hořce trpký nádech a dokáže z běžného vína udělat ušlechtilý prvotřídní nápoj. Potom se hovoří o „ušlechtilém" taninu. Konzument vína jej však vnímá především negativně. Tanin totiž způsobuje, že zejména mladá vína chutnají drsně a trpce. A často zakrývá delikátní ovocnou příchuť, takže se víno zdá uzavřené. Dříve nebo později však tanin začne slábnout - tehdy nastává chvíle, kdy lze víno s velkým požitkem vypít.

Zdroj: Víno - Malá škola
Autor: Jens Priewe

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 3927x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5  
J. 10.01.2010 15:31:33