Cabernet Mitos
velmi malé výsadby v Německu
mizivé
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1970 ve Šlechtitelské stanici vinařské ve Weinsbergu křížením Bl. Limberger x Cabernet Sauvignon.
Odrůda vyžaduje vysoké vedení nad zemí. Bobule jsou velmi malé. Slupky a výhonek je velmi vysoký oproti jiným odrůdám. Zralost je velmi pozdní a přináší nejlepší hrozny na podzim po zaschnutí, kdy mají výbornou koncentraci. Cukernatost hroznů bývá středně vysoká, ale vyšší než např. u Lembergeru.
Vína bývají silně zbarvená do modro-červena a mají velmi silný extrakt i chuť. Jsou dobře strukturovaná. Vína bývají mimořádně osobitá a plná. Bezcukerný extrakt bývá často přes 30 g/l. Při správném výběru se doporučuje víno nechat zrát v bariku. Při zrání dostává víno výrazné odrůdy Cabernet Sauvignon. Odrůda se také používá do kupáží pro zabarvení.
Málo odolná odrůda proti plísním. Používá se do kupáží. Zráním se odrůda přiklání ke Cabernetu Sauvignon.
červená masa sýry s bílou a modrou plísní