Pod odkazem Víno - pomocník při poznávání českého a moravského vína najdete základní informace o této příručce.
Název: Víno - pomocník při poznávání českého a moravského vínaAutor: Ing. Zuzana FoffováKonzultace: Prof. Ing. Vilém Kraus, CSc., Bohumil VurmKresby: Naďa PlítkováVydavatelství: Ing. Zuzana Foffová (2004)Počet stran: 8 (A5)Cena: 50,- KčJedná se o skládanku formátu A5 na křídovém papíře, která poslouží pro rychlou orientaci při poznání českého a moravského vína. Publikace byla vydána za podpory Vinařského fondu. Kdo se již orientuje ve vinařství, tak se bez ní určitě obejde. Jsou zde základní informace o našem vinařství včetně krátkého vysvětlení nového vinařského zákona, který byl schválen 29. dubna 2004. Najdete zde zkrácenou formulaci nových pojmů (Víno originální certifikace, zemské víno, výběr z cibéb) a také rozdělení do nových vinařských oblastí a podoblastí. Najdete zde také základní desatero pro výběr správného vína a jak správně víno vychutnávat. Dozvíte se také základní informace o snoubení vína s pokrmy, teploty podávaného vína a další informace.Jde o velmi dobrou příručku, která podává základní informace na kvalitním křídovém papíře s velmi dobrou grafikou a především s aktuálními informacemi. Protože se prodává v přijatelné ceně bude určitě přínosem pro všechny, kteří se chtějí orientovat ve vínu.V publikaci najdete:· Tradiční odrůdy révy vinné· Ročník vína· Původ vína· Keř révy vinné a bobule· Barva hroznu a barva vína· Jak vzniká víno· Rozdělení vín podle kvality· Vinařské oblasti a podoblasti· Desatero pro výběr správného vína· Desatero pro správné chutnání vína· Ochutnávání a hodnocení vína· Teplota podávaného vína· Typy sklenekSouvisející odkazy:- Oficiální stránky společnosti Praga Mystica