Pod odkazem Evropská vína v podmínkách české gastronomie část V. Vína Rakouska najdete základní informace o této publikaci.
Název: Evropská vína v podmínkách české gastronomie část V. Vína RakouskaAutor: Petr DoležalVydavatelství: Specializované vydavatelství vinařské literatury PETR + IVA, Jiráskova 598, 504 01 Nový Bydžov (2003)E-mail: petr.iva@worldonline.czPočet stran: 117Cena: 100,- KčKniha pokračuje již svojí pátou částí, která je věnována vínům Rakouska. Pomůže vám v orientaci v jakostním členění rakouských vín, náležitostmi vinných etiket a vinařských oblastech. Kniha je rozdělena do kapitol:· Jakostní rozdělení rakouských vín.· Označení na etiketách rakouských a jejich význam ke vztahu k jakosti vína.· Etiketa rakouského vína a její náležitosti.· Rakousko a produkce bílých/červených vín.· Rakouská šumivá vína.· Rakouské vinařství ve statistikách.· Speciality rakouského vinařství.· Tradiční odrůdy révy vinné pěstované v Rakousku.· Hlavní oblasti pěstování révy vinné.· Když se řekne rakouské víno.Oproti předchozím knihám najdete zde mnohem více přesných statistických údajů vztahujících se k roku 2001. Škoda, že veškeré obrázky jsou černobílé a na méně kvalitním papíru, což lze ovšem k ceně pochopit. V závěru najdete také řadu informací týkající se Klubu vinařské literatury a rejstřík. Dále se dočtete, že Petr Doležal připravuje VI. část, která bude věnována Maďarským vínům a Lexikon moravského vinařství II.