O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 09.12.2014 20:36:07 |
Od: | -Vicky- |
E-mail: | vicky@seznam.cz |
Já souhlasím, když chci francouzské víno, koupím si francouzské a ne od moravského vinaře. Já to považuji zkrátka jen za "doplnění sortimentu" stálým klientům. U nás se zkrátka ještě specializace nenosí, takže vinařství jen s bílými/růžovými víny je pořád považováno za "divné". Možná Volařík ukáže, že to jde i takto a někteří oželí část trhu a nebudou dělat francouzské červené na Moravě... | |
Datum: | 09.12.2014 18:34:28 |
Od: | Martin |
E-mail: | martin.mcermak@gmail.com |
Stejně se to víno k nám dováží tak jako tak, našeho je málo a proto se mi líbí, že to přizná a netají jako jiní | |
Datum: | 09.12.2014 09:49:41 |
Od: | milasko |
E-mail: | mila.sko@seznam.cz |
Sklenička: Dobré postřehy. | |
Datum: | 09.12.2014 08:40:34 |
Od: | Sklenička |
E-mail: | sklenicka@sklenicka.com |
Pokud jde o "dutolebectví EU" a Hortovy metody přípravy červených vín, celá série článků radka naznačuje, že Hortova metoda není vůbec unikátní, ale spíš standardní. Rozdíl je jen v tom, že Hort se k ní otevřeně hlásí. Přesto mi uniká, proč by někdo měl vyhledávat francouzská (italská, maďarská) vína od moravského vinaře? Od moravského vinaře očekávám moravská vína (a z moravských hroznů, abych byl přesný), od francouzského francouzská atd... včetně té "rozptylující práce ve vinohradě" :o))) Navíc to otvírá zajímavou otázku, kde je hranice mezi vinařstvím a velkoobchodem s vínem? | |