O Víně

Diskuze: Degustace vinařství Hort
Datum: 27-12-2024
  *
  *
*
6+2=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 09.12.2014 20:36:07
Od: -Vicky-
E-mail: vicky@seznam.cz

Já souhlasím, když chci francouzské víno, koupím si francouzské a ne od moravského vinaře. Já to považuji zkrátka jen za "doplnění sortimentu" stálým klientům. U nás se zkrátka ještě specializace nenosí, takže vinařství jen s bílými/růžovými víny je pořád považováno za "divné". Možná Volařík ukáže, že to jde i takto a někteří oželí část trhu a nebudou dělat francouzské červené na Moravě...

Datum: 09.12.2014 18:34:28
Od: Martin
E-mail: martin.mcermak@gmail.com

Stejně se to víno k nám dováží tak jako tak, našeho je málo a proto se mi líbí, že to přizná a netají jako jiní

Datum: 09.12.2014 09:49:41
Od: milasko
E-mail: mila.sko@seznam.cz

Sklenička: Dobré postřehy.

Datum: 09.12.2014 08:40:34
Od: Sklenička
E-mail: sklenicka@sklenicka.com

Pokud jde o "dutolebectví EU" a Hortovy metody přípravy červených vín, celá série článků radka naznačuje, že Hortova metoda není vůbec unikátní, ale spíš standardní. Rozdíl je jen v tom, že Hort se k ní otevřeně hlásí. Přesto mi uniká, proč by někdo měl vyhledávat francouzská (italská, maďarská) vína od moravského vinaře? Od moravského vinaře očekávám moravská vína (a z moravských hroznů, abych byl přesný), od francouzského francouzská atd... včetně té "rozptylující práce ve vinohradě" :o))) Navíc to otvírá zajímavou otázku, kde je hranice mezi vinařstvím a velkoobchodem s vínem?