O Víně

Diskuze: Za vinařem do Velkých Bílovic
Datum: 14-05-2024
  *
  *
*
6+9=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 31.08.2011 19:12:58
Od: MT
E-mail: warmu@centrum.cz

fajn, že se Vám akce líbila, nechci být hnidopich, takže to tak, prosím, neberte - znám všechny zmíněné vinaře a nechci jednoho upřednostňovat, i když to tak může vypadat, pouze...

ad Dalibor Osička
- trošku bych spravil slovní spojení "vyrábí... ležením na kvasnicích" - spíše bych to nazval přirozeným způsobem tvorby vína, stará cesta, nic nového
- katechinské bych zrovna nenazval oxidativní metodou, ač je mi zřejmé, že to asi máte od vinaře, řekl bych, že je to naopak hodně reduktivní způsob - bez dodaného konzervantu neznamená, že musí být "oxidativní". Věřím, že Vám toto víno v kontextu běžné produkce nesedlo, těžký to oříšek, ale je to "normální" způsob tvorby vína, pokud se oháníme slovy jako "historie" a "zdravotní prospěšnost umírněné konzumace".
Trošku slovíčkaření možná, ale když se pak potkávám na degustacích s lidma, tak dochází zbytečně i k disonanci v rozhovoru ohledně těchto vín právě z těchto důvodů, že někdo někde něco řekl bez uvedení širšího kontextu.

Takže z mé strany spíše doplnění Vašich velmi fajn postřehů. Máte pravdu v tom, že oproti ZSDS je zde vinař i konzument ve výhodě, mají na sebe více času a víno má daleko větší tematický prostor.