O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 14.06.2011 22:25:47 |
Od: | Neználek |
E-mail: | nez@centrum.cz |
míra: Určitě je myšlena volná síra (mluví se o ní častěji) a ne veškerá (vázaná) síra. Volné síry 50 mg/l je dost. To jde už poznat i v nose. | |
Datum: | 13.06.2011 23:34:35 |
Od: | -Vicky- |
E-mail: | vicky@seznam.cz |
Priznam se, ze ac mam jako odrudu Palavu hodne rad, tak asi vic nez cca tri-ctyri vzorky za sebou bych chutnat nemohl. Ale mozna jsem o neco ochuzen :-) | |
Datum: | 13.06.2011 18:42:12 |
Od: | míra |
E-mail: | mira.sabo@seznam.cz |
Chtěl bych vyjádřit obdiv panu vinotéčníkovi, že se mu povedlo sehnat Pálavu od Jarka Krutáka. Jezdím k němu již několik let, jeho vína mě maximálně oslovují, ale je velmi omezen množstvím. Jen budu trochu polemizovat, 50 mg na litr síry je velmi málo, u jakostního je povoleno 200 a tohle je výběr z bobulí, kde je povoleno ještě víc. Jarek sírou obecně velmi šetří, neholduje archivaci a vína preferuje mladá. | |
Datum: | 13.06.2011 11:20:11 |
Od: | Moll |
E-mail: | milos.ondrak@seznam.cz |
Vložit označení vína až na konec, či do prostřed popisu je matoucí, lépe na začátek. Právě tak seznam ochutnaných vín by bylo vhodné uvést nějakou větou, jako třeba "Ochutnali jsme:" | |