O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 28.05.2010 08:30:08 |
Od: | p.j. |
E-mail: | pjelen@barrandov.cz |
Díky za rozhovor, tyhle detaily "ze zákulisí" taky spoluvytvářejí obrázek o VOC. Pozitivně přijímám, že byla stanovena horní hranice pro zbytkový cukr, byť tedy sousloví "chuťově plná a aromatická" mi evokuje spíš technologii než podstatu znojemského terroiru, který bývá často naopak jemnější a křehčí, ale budiž, jak jsem se přesvědčil senzoricky, ani tato podivně zvýrazňující definice nebrání mnohým znojemským vinařům produkovat skvělá drobnokresebná VOC vína, v kterých technologie nehraje hlavní roli a znojemskost nezapřou. Ale ten extrakt mi vrtá hlavou - nemělo být těch 18g spíš minimální než maximální hranice? | |