O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 16.04.2014 07:17:41 |
Od: | p.j. |
E-mail: | pjelen@barrandov.cz |
no, pokud v e-shopu mají některá vína značená jako "barrique A+" (a u nich sud i v popisu vína) a jiná jen jako A+ (a u nich se o sudu nemluví), tak bych z toho vyvozoval, že Collection A+ bude spíš jejich marketingové značení nějaké řady vhodné pro dlouhodobou archivaci. v té souvislosti bych podotknul, že ročník 2009 s obecně nižším obsahem kyselin zrovna za dlouhodobě archivačně potenciální nepovažuji a taky záleží, jak pojali to sur-lie. Na Moravě někteří tuto metodu dovedli "k dokonalosti" tak, že kaly jsou rozmíchávány i permanentně nebo aspoň velmi často. Burgundské encyklopedie praví, že většina vinařů v Burgundsku kaly míchá jen v ranné fázi sudového zrání a s přibývajícím časem se míchací periody prodlužují až míchat přestanou docela, protože mají vyzkoušeno, že když se to s mícháním přežene, víno je sice po nalahvování pěkné, ale jeho potenciál zrání na lahvi strmě klesá. | |
Datum: | 16.04.2014 06:50:14 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
Gaston: Ano, v Kauflandu, uvedl jsem to v úvodu i v souhrnných infomacích. V textu je vyjádřena také má obava: ...bych byl ostražitý s nákupem, kde by se negativně mohlo promítnout nesprávné okolní prostředí (teplota, světlo). | |
Datum: | 16.04.2014 06:48:21 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
OK -Vicky- , takže když nemá řada A+ z VS Valtice nic společného s toustováním na sudech, co to tedy znamená? :-) | |
Datum: | 15.04.2014 21:06:40 |
Od: | -Vicky- |
E-mail: | vicky@seznam.cz |
Ano, vím o označování typu toastování na sudech, ale myslím, že nemá nic společného s řadou vín VSV. Tedy řada A+ se nerovná automaticky bariková vína. | |
Datum: | 15.04.2014 08:20:55 |
Od: | Gaston |
E-mail: | jiras585@email.cz |
Muze byt i problem skladovani. Vino jste kupoval v Kauflandu? Kdo vi, kde se ta lahev posledni roky povalovala... | |
Datum: | 15.04.2014 07:21:51 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
-Vicky- Označení A+, A++ atd. je přece podle typu toastování... | |
Datum: | 15.04.2014 00:02:46 |
Od: | -Vicky- |
E-mail: | vicky@seznam.cz |
Já se domnívám, že řada A+ nemá s barikem nic společného, jsou v ní i vína nebarikovaná (Sauvignon, RR...). A vzhledem k tomu, že VSV svá bariková vína většinou jako bariky deklarují, řekl bych, že ani tato rulanda nebyla na bariku a když, tak vícekrát použitém (když to není deklarováno). Navíc se o tomto postupu ani nikde nezmiňují. | |