O Víně

Diskuze: Rulandské bílé 2011 výběr z hroznů (barrique) - Vinařství Vajbar Bronislav, Rakvice
Datum: 22-01-2021
  *
  *
*
6+4=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 10.07.2013 19:33:53
Od: Honza
E-mail: jmikulcik@seznam.cz

tak to nevim, nikdy jsem na podobný údaj nenarazil, ono totiž každý plní jinak, někdo do hrdla, někdo pod špunt, kde se takové údaje dají vyčíst?

Datum: 10.07.2013 11:17:35
Od: Moll
E-mail: milos.ondrak@seznam.cz

na 9 měsíců má víno zásobu kyslíku v té trošce vzduchu mezi zátkou a hladinou, pak se teprve začne uplatňovat vliv difůze korkem. To jen aby jsme věděli o jakých množstvích mluvíme. Takže roku 2013 úplně v poho a nejspíš i pár dalších.

Datum: 09.07.2013 20:57:28
Od: Honza
E-mail: jmikulcik@seznam.cz

naučit víno dýchat v barikovém sudu a pak ho následně umlčet umělohmotonou zátkou je šílenost
ps. 12 měsíců v bariku asi nekvasilo....