O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 24.04.2013 19:34:04 |
Od: | Lech Malysz |
E-mail: | lechm@seznam.cz |
Jardo, to je v pořádku co píšeš, mně se spíše jednalo o přesnou informaci, kterou by vinařství mělo poskytnout ve věci svého terroir, zbytečně neuvádět něco, co se míjí se skutečností. To slovo "druhohorní" bylo uvedeno nadbytečně-bez něj by byly vše OK. Tak vznikl rozdíl 150 miliónů let. A to je už pořádná díra :-) Asi jsem se vložil do diskuze příliš podrobně a omlouvám se, že někoho tím můžu unavovat. Pozdravuji všechny kolegy i čtenáře ovine.cz | |
Datum: | 24.04.2013 17:49:43 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
Lech: Před dvěma roky jsme se na nedalekém Vinařství Sonberk bavil s majitelem, čím se při jejich výsadbách odrůd na těchto tratích řídili, a patří do toho i Svidrunk, odpověděli mi, že si nechali dělat rozbor půdních podmínek, na vinařské univerzitě analýzu z pohledu vhodných odrůd do tohoto terroir a nakonec stejně požádali Prof. Viléma Krause o osobní návštěvu a dali na jeho radu :-) Výsledkem je právě aktuální odrůdová skladba na viničních tratích v Popicích. | |
Datum: | 24.04.2013 17:45:52 |
Od: | Lech Malysz |
E-mail: | lechm@seznam.cz |
Jarda: Ty se omlouvat nemusíš, ale je dost blbý, když enolog ve firmě ani neví, na čem mu roste vinice. | |
Datum: | 24.04.2013 14:57:02 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
Lech: Jak jsem psal, veškeré informace mám od Stanislava Málka. Nejsem geolog a nedělal jsem na Svidrunku rozbor podloží... Jestli to není pravda, pak se samozřejmě omlouvám. To by ale znamenalo, že to má špatně i Gotberg, který s těmito údaji pracuje. | |
Datum: | 24.04.2013 12:41:01 |
Od: | Lech Malysz |
E-mail: | lechm@seznam.cz |
Typ půdy: druhohorní navátá spraš? Kdopak Ti, Jardo, sdělil, takovou "zajímavou informaci" (původně jsem chtěl napsat něco jiného :-) Jedná se o kvartérní (čtvrtohorní) spraše a sprašové hlíny, v podloží s paleogénními (třetihorními) měkkými pískovci a jílovci ždánicko-hustopečského souvrství flyšových karpatských příkrovů. Na Svidrunku druhohory opravdu nenajdeš. | |
Datum: | 24.04.2013 12:23:13 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
Sajmik: Informace jsem měl přímo od Stanislava Málka. Já jsem to pochopil tak, že pouze deseti procentní podíl Merlotu prošel barrique. Proto asi uvedl neškoleno. | |
Datum: | 24.04.2013 09:19:11 |
Od: | Sajmik |
E-mail: | ungerman@phil.muni.cz |
Tím údajem "bez ASVK" máte na mysli kvašení autochtonními kvasinkami? Dále píšete "neškolené" - a zrání v barikových sudech nepovažujete za školení? Díky za objasnění. | |