O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 22.10.2012 14:12:16 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
-Vicky-: Právě mi přišel z vinařství mail, že hodnota obsahu kyselin 7,5 g/l, kterou mi nedávno zaslali je mylná, správná hodnota je 5,5 g/l. V souhrnných informacích jsem to již opravil. | |
Datum: | 19.10.2012 09:40:36 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
-Vicky-: Ano, obsah kyseliny je opravdu 7,3 g/l, mám to přímo z vinařství zaslané mailem. | |
Datum: | 18.10.2012 23:58:16 |
Od: | -Vicky- |
E-mail: | vicky@seznam.cz |
Opravdu je spravny ten udaj o kyselinach? Na cervene vino mi prijde teda absolutne brutalni | |
Datum: | 18.10.2012 11:17:41 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
Osobně si myslím, že archivace našich vín má smyl, u některých vinařství jsem o tom přesvědčen, např. Vladimír Tetur, František Mádl, Znovín, Mikrosvín, Sonberk, Reisten, Michlovský, Hrabal atd. Pokud taková vína vinař správně připraví, pak jsou výsledky pozitivní. S archivací mám dobré zkušenosti, jinak bych vína nehodnotil, jak je hodnotím. Co se týče hodnocení tohoto Merlotu na zmíněných soutěžích, musíte se obrátit na Bronislava Vajbara :-) | |
Datum: | 18.10.2012 07:53:28 |
Od: | MT |
E-mail: | warmu@centrum.cz |
Spíše řečnická otázka než konkrétní k danému vínu, ale opravdu myslíte, že víno (kor červené), které je na jaře následujícím po sklizni v čistém stavu nalahvováno má nějaký předpoklad se v lahvi dlouhodobě vyvíjet pozitivním směrem? Nemyslím archivace = datum spotřeby, ale archivace = vývoj vína, které není mrtvosterilní produkt. Ano chápu, ročník 2011, dlouhá macerace, vyšší alkohol apod mluví pro, jen čistě z logiky věci, když tu sleduji ty prognózy, protože já mám s uložením tuzemských vín velmi negativní zkušennosti. Otázka je v jakém stavu bylo na oné soutěži, ale jak znám naše degustátory, hádám, že stočené jen z kalů ze sudu a bez síry a filtrace to nebylo... | |