O Víně

Diskuze: Dornfelder 2008 odrůdové jakostní - Vinařství Tetur Vladimír Velké Bílovice
Datum: 26-04-2024
  *
  *
*
10+8=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 20.04.2012 08:26:42
Od: MT
E-mail: warmu@centrum.cz

v pohodě, šlo mi jen o to, že se často používají spojení směska nebo sud pouze s Francií, kdy u nás v minulosti prakticky byla směsná vína (ze smíšených výsadeb) normální ... bohužel většinové vnímání historie z hlediska vinařského je u nás vzpjato pouze na dobu bolševika a dál nesahá, což se samozřejmě týká i volně užívaného termínu "vinařská tradice" ve spojení historií.
Proto je také dnes možné to, že se všichni hlásí k tradici nejlépe do 18. století, a prototypu "tradičního moravského vína" - rozumněj: z nerezu reduktivně udělané s několikerým vstupem síry do procesu výroby, s minimálním kontaktem s pevnými částmi, řízeným chlazením - poté zahříváním u JMF, sterilní filtrací a nejlépe 12 - 30 g zb. cukrem.
Uff, jsem rád, že taková vína nemusím pít.
Ale to nic, to nebylo na Vás. Osvětlil jste to dostatečně.

Datum: 20.04.2012 07:53:23
Od: Lukáš
E-mail: luk.pan@seznam.cz

Ach jo, to jsem si zase naběhl....:D O Francii už tedy ani slovo. Jedná se o cuvée na způsob Vinařství Tetur... A dost! :D

Datum: 20.04.2012 07:39:35
Od: J.Č. / Jižní svah
E-mail: cerovsky@jcsoft.cz

Zrovna u kombinace Pinot s Cabernetem bych raději o Francii nic nepsal, z toho by je kleplo :-D Ne že by to nemohlo fungovat, pil jsem celkem zajímavé varianty z Maďarska.

Datum: 20.04.2012 07:26:42
Od: Lukáš
E-mail: luk.pan@seznam.cz

MT: Velice volně řečeno, 50% Pinot Noir x 50% Cabernet Sauvignon, se zráním v nových dubových sudech, nyní si z hlavy nevzpomenu na dobu (36 měsíců??)... francouzský způsob je pouze můj obrat, takže prosím neházet na bedra Vladimíra Tetura.. :-)

Datum: 20.04.2012 07:09:56
Od: MT
E-mail: warmu@centrum.cz

pardon, nechci být hnidopich, pouze, co je to směska/kupáž na francouzský způsob?