O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 20.04.2012 08:26:42 |
Od: | MT |
E-mail: | warmu@centrum.cz |
v pohodě, šlo mi jen o to, že se často používají spojení směska nebo sud pouze s Francií, kdy u nás v minulosti prakticky byla směsná vína (ze smíšených výsadeb) normální ... bohužel většinové vnímání historie z hlediska vinařského je u nás vzpjato pouze na dobu bolševika a dál nesahá, což se samozřejmě týká i volně užívaného termínu "vinařská tradice" ve spojení historií. Proto je také dnes možné to, že se všichni hlásí k tradici nejlépe do 18. století, a prototypu "tradičního moravského vína" - rozumněj: z nerezu reduktivně udělané s několikerým vstupem síry do procesu výroby, s minimálním kontaktem s pevnými částmi, řízeným chlazením - poté zahříváním u JMF, sterilní filtrací a nejlépe 12 - 30 g zb. cukrem. Uff, jsem rád, že taková vína nemusím pít. Ale to nic, to nebylo na Vás. Osvětlil jste to dostatečně. | |
Datum: | 20.04.2012 07:53:23 |
Od: | Lukáš |
E-mail: | luk.pan@seznam.cz |
Ach jo, to jsem si zase naběhl....:D O Francii už tedy ani slovo. Jedná se o cuvée na způsob Vinařství Tetur... A dost! :D | |
Datum: | 20.04.2012 07:39:35 |
Od: | J.Č. / Jižní svah |
E-mail: | cerovsky@jcsoft.cz |
Zrovna u kombinace Pinot s Cabernetem bych raději o Francii nic nepsal, z toho by je kleplo :-D Ne že by to nemohlo fungovat, pil jsem celkem zajímavé varianty z Maďarska. | |
Datum: | 20.04.2012 07:26:42 |
Od: | Lukáš |
E-mail: | luk.pan@seznam.cz |
MT: Velice volně řečeno, 50% Pinot Noir x 50% Cabernet Sauvignon, se zráním v nových dubových sudech, nyní si z hlavy nevzpomenu na dobu (36 měsíců??)... francouzský způsob je pouze můj obrat, takže prosím neházet na bedra Vladimíra Tetura.. :-) | |
Datum: | 20.04.2012 07:09:56 |
Od: | MT |
E-mail: | warmu@centrum.cz |
pardon, nechci být hnidopich, pouze, co je to směska/kupáž na francouzský způsob? | |