O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 23.02.2012 14:44:35 |
Od: | J. |
E-mail: | jaroslav.schwarz@ovine.cz |
ewamikulcikova@seznam.cz: Fotky se snažím používat s ohledem na co nejlepší výpovídající hodnotu a také s ohledem na autorská práva. Místo fotky nerez tanků upřednostňuji viniční trať, pokud ji máme k dispozici. | |
Datum: | 23.02.2012 13:52:11 |
Od: | ewamikulcikova@seznam.cz |
E-mail: | ewamikulcikova@seznam.cz |
ahoj, já bych ty fotky už aktualizovala... možná by tam seděly spíš fota ze sklípku??? z nějaké degustace, případně fota nerez tanků??? | |
Datum: | 12.12.2011 22:35:51 |
Od: | cepík |
E-mail: | sevcikj@borsice.net |
Před chvilkou jsem vyběhl ze sklepa - mám letos SG materiál 25,5 ČNM ve třech padesátkách. Postupně jsem je zastavoval podle chuti na zbytkový cukr a je zajímavé, že během týdne se tváří každý demijon uplně jinak. Nejsladší byl angrešt, nejsušší černý rybíz, střední možná kopřiva. Co se vyvine u sovoše se zbytkovým cukrem, který je ovocný už jako burčák je velice těžké uhodnout - klobouk dolů před p. Michlovským. V každém případě SG od nás při VZH trošku toho cukříku asi potřebuje. (mám 1500 hlav a bavím se tím cca 25 let) | |
Datum: | 12.12.2011 13:06:31 |
Od: | Honza |
E-mail: | jmikulcik@seznam.cz |
Hrozen by měl mít ideální tzv. fenolickou zralost, měl by mít vyzrálé pecičky, slupku bobule, titrovatelné kyseliny kolem 7, nedozrálý hrozen je špatně stejně jako přezrálý pochopitelně | |
Datum: | 12.12.2011 11:50:23 |
Od: | p.j. |
E-mail: | pjelen@barrandov.cz |
Tak tato trať nepatří Vinselektu, hrozny byly nakoupené, tipuji od pana Kovacse. Měl tedy asi svobodu přezrálou surovinu nenakoupit, na druhou stranu v tom ročníku bylo přezrání běžné, třeba to zrovna bral jako výzvu, jestli se mu podaří z toho udělat pěkné víno navzdory. Pan Michlovský se sudy umí pracovat jako málokdo u nás, to určitě není ve stylu: málo výrazný - šup s tím do nějakého bariku. Kupuje sudovinu různých velikostí od různých dodavatelů a čaruje s tím myslím docela zajímavě, není tedy v tomto případě jasné, jestli to byl barik, mohl to být větší sud již použitý - a určitě to mělo svůj důvod a víno, dle recenze, se povedlo. Navíc to, že sauvignon musí být nedozrálý, je otázka - to se tvrdí až po mezinárodním úspěchu kopřivových sau z Nového Zélandu, ale stylů této odrůdy je vícero a ne všechny jsou založeny na nedozrálosti. | |
Datum: | 12.12.2011 09:18:02 |
Od: | Honza |
E-mail: | jmikulcik@seznam.cz |
díky za článek osobně považuji za "zločin", nechat takto přezrát hrozen této odrůdy, dát ho do barikového sudu a nasadit na něj takovou cenovku, odrůdové víno by mělo mít alespoň částečné odrůdové znaky v senzorice Michlovského uznávám, tady ovšem přestřelil | |