O Víně

Diskuze: Sauvignon 2006 výběr z hroznů - Vinselekt Michlovský a.s. Rakvice
Datum: 02-05-2024
  *
  *
*
3+4=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 23.02.2012 14:44:35
Od: J.
E-mail: jaroslav.schwarz@ovine.cz

ewamikulcikova@seznam.cz:
Fotky se snažím používat s ohledem na co nejlepší výpovídající hodnotu a také s ohledem na autorská práva. Místo fotky nerez tanků upřednostňuji viniční trať, pokud ji máme k dispozici.

Datum: 23.02.2012 13:52:11
Od: ewamikulcikova@seznam.cz
E-mail: ewamikulcikova@seznam.cz

ahoj, já bych ty fotky už aktualizovala... možná by tam seděly spíš fota ze sklípku??? z nějaké degustace, případně fota nerez tanků???

Datum: 12.12.2011 22:35:51
Od: cepík
E-mail: sevcikj@borsice.net

Před chvilkou jsem vyběhl ze sklepa - mám letos SG materiál 25,5 ČNM ve třech padesátkách. Postupně jsem je zastavoval podle chuti na zbytkový cukr a je zajímavé, že během týdne se tváří každý demijon uplně jinak. Nejsladší byl angrešt, nejsušší černý rybíz, střední možná kopřiva. Co se vyvine u sovoše se zbytkovým cukrem, který je ovocný už jako burčák je velice těžké uhodnout - klobouk dolů před p. Michlovským. V každém případě SG od nás při VZH trošku toho cukříku asi potřebuje.
(mám 1500 hlav a bavím se tím cca 25 let)

Datum: 12.12.2011 13:06:31
Od: Honza
E-mail: jmikulcik@seznam.cz

Hrozen by měl mít ideální tzv. fenolickou zralost, měl by mít vyzrálé pecičky, slupku bobule, titrovatelné kyseliny kolem 7,
nedozrálý hrozen je špatně stejně jako přezrálý pochopitelně

Datum: 12.12.2011 11:50:23
Od: p.j.
E-mail: pjelen@barrandov.cz

Tak tato trať nepatří Vinselektu, hrozny byly nakoupené, tipuji od pana Kovacse. Měl tedy asi svobodu přezrálou surovinu nenakoupit, na druhou stranu v tom ročníku bylo přezrání běžné, třeba to zrovna bral jako výzvu, jestli se mu podaří z toho udělat pěkné víno navzdory. Pan Michlovský se sudy umí pracovat jako málokdo u nás, to určitě není ve stylu: málo výrazný - šup s tím do nějakého bariku. Kupuje sudovinu různých velikostí od různých dodavatelů a čaruje s tím myslím docela zajímavě, není tedy v tomto případě jasné, jestli to byl barik, mohl to být větší sud již použitý - a určitě to mělo svůj důvod a víno, dle recenze, se povedlo. Navíc to, že sauvignon musí být nedozrálý, je otázka - to se tvrdí až po mezinárodním úspěchu kopřivových sau z Nového Zélandu, ale stylů této odrůdy je vícero a ne všechny jsou založeny na nedozrálosti.

Datum: 12.12.2011 09:18:02
Od: Honza
E-mail: jmikulcik@seznam.cz

díky za článek
osobně považuji za "zločin", nechat takto přezrát hrozen této odrůdy, dát ho do barikového sudu a nasadit na něj takovou cenovku, odrůdové víno by mělo mít alespoň částečné odrůdové znaky v senzorice
Michlovského uznávám, tady ovšem přestřelil