O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 22.04.2011 14:48:46 |
Od: | Sajmik |
E-mail: | ungerman@phil.muni.cz |
Viděl bych to podobně jako Honza, ale proti gustu... Osobně bych byl střízlivější v přetiskování "PR-plků" z webu dovozce, zvláště když jde o historky z 19. století. | |
Datum: | 21.04.2011 10:45:03 |
Od: | Honza |
E-mail: | jmikulcik@seznam.cz |
To mě velmi baví když láhev za 250 Kč je najednou za 100 Kč. Něco to svědčí o hodnotě tohoto technologií a chemií nabušeného "skorovína". Tyhle pravítkem vykonstruované, vyumělkované věci jsem kdysi kupoval taky, dnes piji jen přírodu. Díky za článek. | |
Datum: | 21.04.2011 09:23:01 |
Od: | p.j. |
E-mail: | pjelen@barrandov.cz |
Bin původně znamenal číslo boxu, kde bylo už nalahvované víno uskladněno. V podstatě tedy něco jako u nás šarže. V dnešním slova smyslu číslo binu znamená určitou ustálenou recepturu, styl, který v lahvi může zákazník očekávat. V podstatě to víceméně odpovídá určité odrůdě nebo cuvée odrůd, ale nemusí to tak být. Třeba u Penfolds je čistý Shiraz v Bin 28 i Bin 128, liší se to původem hroznů. A i Lindemans má čisté Chardonnay v Bin 64 i 65, jen se oba biny liší zásadně stylem (projevem) toho vína. | |