O Víně

Diskuze: Ochrana révy, díl 2 - způsoby ochrany
Datum: 02-12-2020
  *
  *
*
5+4=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 13.02.2015 15:15:34
Od: moll
E-mail: milos.ondrak@seznam.cz

Lépe:
http://orgprints.org/24604/

Datum: 13.02.2015 13:29:29
Od: moll
E-mail: milos.ondrak@seznam.cz

Převzato:
http://www.google.cz/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CCQQFjAC&url=http%3A%2F%2Forgprints.org%2F24605%2F1%2Fochrana%2520jadrovin_web.pdf&rct=j&q=ochrana%20jadrovin&ei=0OvdVOCKLI27aeqigmA&usg=AFQjCNGFuXO6pSbdzpN6epJ6emtuj8jgag

Samozřejmě má účinky i jiné, to nepopírám. Reakce je poháněná světlem, katalizovaná asi vodou, závislá na teplotě. Nad 28 C opravdu toxická i pro révu.

Datum: 11.02.2015 21:51:15
Od: Alles
E-mail: ales.svatos@email.cz

Velmi zasluzne, dik. Nezda se me tvrzeni, ze sira je oxidovana na SO3 a to je aktivni cinitel. Oxidace na vzduchu je velmi pomala a SO3 je toxicky i pro revu. Podle spore literatury o ucinku siry na plisne a bakterie plyne, ze S8 allotrop je ucinny sam o sobe a reaguje s bilkovinami a zpusobuje jejich deaktivaci. Ale je o tom prekvapive vyzkoumano velmi malo.

Datum: 11.02.2015 14:27:35
Od: Slamáček
E-mail: slavovovino@gmail.com

mám potřebu reagovat!
neskromné díky a obdiv za tu práci!