O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 13.02.2015 15:15:34 |
Od: | moll |
E-mail: | milos.ondrak@seznam.cz |
Lépe: http://orgprints.org/24604/ | |
Datum: | 13.02.2015 13:29:29 |
Od: | moll |
E-mail: | milos.ondrak@seznam.cz |
Převzato: http://www.google.cz/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CCQQFjAC&url=http%3A%2F%2Forgprints.org%2F24605%2F1%2Fochrana%2520jadrovin_web.pdf&rct=j&q=ochrana%20jadrovin&ei=0OvdVOCKLI27aeqigmA&usg=AFQjCNGFuXO6pSbdzpN6epJ6emtuj8jgag Samozřejmě má účinky i jiné, to nepopírám. Reakce je poháněná světlem, katalizovaná asi vodou, závislá na teplotě. Nad 28 C opravdu toxická i pro révu. | |
Datum: | 11.02.2015 21:51:15 |
Od: | Alles |
E-mail: | ales.svatos@email.cz |
Velmi zasluzne, dik. Nezda se me tvrzeni, ze sira je oxidovana na SO3 a to je aktivni cinitel. Oxidace na vzduchu je velmi pomala a SO3 je toxicky i pro revu. Podle spore literatury o ucinku siry na plisne a bakterie plyne, ze S8 allotrop je ucinny sam o sobe a reaguje s bilkovinami a zpusobuje jejich deaktivaci. Ale je o tom prekvapive vyzkoumano velmi malo. | |
Datum: | 11.02.2015 14:27:35 |
Od: | Slamáček |
E-mail: | slavovovino@gmail.com |
mám potřebu reagovat! neskromné díky a obdiv za tu práci! | |