O Víně

Diskuze: Burčák v malém
Datum: 25-04-2024
  *
  *
*
7+2=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 17.09.2014 08:44:04
Od: moll
E-mail: milos.ondrak@seznam.cz

Za tu chvíli kontaktu s burčákem se jistě neuvolní tolik, jako za ta léta, co máme elektroinstalaci v domě, ale nějaký akvarijní polyethylén je dobrý nápad. Překvapivě se to neucpává.
A samovolné zdravé rozkvašení v množství menším než 20 l je o štěstí. A když ho zrovna nemáš, kapka zákvasu pomůže vždy.

Datum: 17.09.2014 08:13:34
Od: p.j.
E-mail: pjelen@barrandov.cz

:-) dobrá domácí prasárnička. Z mých zkušeností pokud nesbíráte po sliných a dlouhých deštích nebo nestříkáte nějakými jedy, tak zákvasu není třeba, pokud to necháte na slupkách do druhého dne, tak to kvasit začně vždy. Přimlouval bych se místo elektrobužírky, která jistě nemá potravinářský atest a sburčákem ochutnáte nějaké to toxické změkčovadlo, použít aspoň průhledné polyethylenové hadičky, které se prodávají v akvaristice nebo přinejhorším v nějakém tom baumaxu/bauhausu. ale magie bude v tom vnitřním průměru hadičky - přiliš velký nasaje i všechen ten bordel, příliš malý a furt se to bude ucpávat slupkama.