O Víně

Diskuze: Čtyřikrát jinak, pokaždé stejně
Datum: 25-04-2024
  *
  *
*
1+9=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 04.10.2014 10:37:24
Od: radek
E-mail: vin.kunc@seznam.cz

Omlouvám se, ten Vinex je ročník 2012, nikoli 2014, jak jsem v předcházejícím příspěvku "překlepově" uvedl.

Datum: 03.10.2014 22:09:10
Od: radek
E-mail: vin.kunc@seznam.cz

Tak nakonec přeci jen reakce z VS Valtice. V e-shopu změnili analytiku u "varianty" Barrique Collection na hodnoty odpovídající hodnotám "salonovým". Nic jiného než jen další pokus o matení/klamání zákazníka, zejména pak příznivce Vojty Dyka a skupiny B-side. Číslo šarže zůstalo stejné, evidenční číslo jakosti také, medalie (např, Vinex 2014) také, popis charakteru obou vín také. U nás na Moravském Slovácku sa říká, že lejno lopuchem (Lopuch velký - plevel s velkými listy) nezakryješ - není pak sice tolik vidět, ale smrdí furt stejně... . Tož asi tak.

Datum: 22.09.2014 08:36:07
Od: MT
E-mail: warmu@centrum.cz

to byla jen technická, jsem samozřejmě pro osvětlení tohoto, úřednický šiml evidentně vymýšlí a zaměřuje se raději na ptákoviny typu průvodních dokladů apod

Datum: 21.09.2014 12:14:33
Od: radek
E-mail: vin.kunc@seznam.cz

MT: Zvýšení kyselin ležením v nových sudech rozumím. V daném případě je však problémem, že se nezvýšily od "Salonu 2010" do "Salonu 2014", kdy měly rok v těch sudech barrique ležet, nýbrž až mezi "Salonem 2014" a současným zařazením do e-shopu VS Valtice. Dle http://www.salonvin.cz/salon-vin/zakladni-informace-salon-vin/ platí, že, cituji: "Důležitým a zásadním atributem je požadavek na předchozí naláhvování celé přihlašované partie vína a odběr vzorků přímo u výrobce vína pověřeným pracovníkem NVC, který má právo na výběr libovolných 6 láhví z přihlašované partie.". Tudíž vína před "salonovým" hodnocením musí být již nalahvována, předpokládám, že "Salonem" uváděné analytické údaje by tedy měly být správné/objektivní. A tak musí být i v té analytice někde problém, který by měl umět někdo vysvětlit.

Datum: 21.09.2014 10:17:27
Od: MT
E-mail: warmu@centrum.cz

kyseliny se mohou zvýšit až o promile při ležení v nových sudech ať už barrique nebo burgundských - což nic samozřejmě nemění na pointě článku