O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 10.09.2014 20:24:59 |
Od: | tominen |
E-mail: | tominen19@seznam.cz |
Zajímavé čtení, chválím detektivní činnost, bohužel, mě toto vše jen utvrzuje v tom, že peníze jsou až na prvním místě a zřejmě není pro spoustu vinařství problém, trošku si "zašvindlovat" a prodávat bůhví co, pod hlavičkou nečeho jiného... Nejsem znalý legislativy, ale i mě coby pouhého milovníka lahodného moku vyrobeného z bobulek révy vinné, několikrát napadlo, jak a jestli vůbec, jde zkontrolovat kolik "moravského" vína se vůbec prodá? Je to opravdu vše z Moravy a v kvalitě, kterou člověk najde na etiketě? Nebo to může být tak trošku úplně jinak? :-O Opět o důvod víc, proč se vykašlat na masovku v marketech a zajet si k vinaři. Tam, když už nic, alespoň okoštuju a pokud chutná mohu se rozhodnou zdali chci zaplatit požadovanou cenu. | |
Datum: | 10.09.2014 19:23:36 |
Od: | radek |
E-mail: | vin.kunc@seznam.cz |
Vicky: U akreditovaných laboratoří nemohou být rozdíly zas až tak velké. A Vinium i Patria akreditované laboratoře mají. A onen velký rozdíl u zbytkového cukru je mimo možnou "chybou" jakékoli (nejen) akreditované laboratoře. A než "jakékoli" analytické údaje, pak po mém soudu raději žádné. | |
Datum: | 09.09.2014 21:05:40 |
Od: | -Vicky- |
E-mail: | vicky@seznam.cz |
Nevím nic o kozách, ale nejeden vinař už mi řekl, že co se analytik týče, neshodnou se dvě různé laboratoře vůbec na ničem. Údajně zkusmo dali stejné víno do dvou různých a vyšli jim zcela jiné výsledky. Nicméně bych byl nerad, kdyby jediným důsledkem těchto článků bylo, že výrobci prostě nebudou analytiky vůbec uvádět... | |
Datum: | 09.09.2014 12:17:36 |
Od: | moll |
E-mail: | milos.ondrak@seznam.cz |
Jen houšť a větší kapky! Jen příště prosím klasičtější srovnání. Každý chlap si myslí, že o kozách něco ví, ale o prakozách nevíme nic ani my vesničani. | |