O Víně

Diskuze: Pil sem včera, pijem dneska, zajtra budem...
Datum: 30-06-2022
  *
  *
*
9+9=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 03.03.2014 07:24:46
Od: Neználek
E-mail: nez@centrum.cz

Ale taková zvědavost se dá ukojit. Zajeď do Zlechova, kup si tam nějaké vzorky, nejbližší laboratoř je v Bzenci. :o)))
Jo a syn pana vinaře Břetislav teď má novou vinařskou halu (tedy pardon - školící centrum EU). Takže vína obou vinařů by měla být snáze dostupná.

Datum: 02.03.2014 21:05:41
Od: MT
E-mail: warmu@centrum.cz

... zajímaly by mne rozbory těch vín jak z hlediska siřičitanů, tak veškerá aditiva dodaná v procesu tvorby vína ... a pochopitelně i schéma postřiků, když ty hrozny visí mnohdy do prosince či února ... neříkám, že to není možné, ale prostě rád bych k tomu měl podklad ...

Datum: 24.03.2010 17:54:46
Od: Lukáš
E-mail: luk.pan@seznam.cz

Tak u Jakubíků jsme se zastavili s Honzou Kuchyňkou právě v neděli po ukončení setkání. Byli jsme ovšem pohoštěni panem Jakubíkem mladším, tedy Břetislavem. Tento pán je také svérázný, zejména pak cenová politika vinařství, která se musí vyslechnout osobně :-). Jelikož jsem řídil, stihnul jsem ochutnat později jen Sauvignon 09 VZH a byl vynikající, což může potvrdit i Honza.

Datum: 24.03.2010 17:35:40
Od: JFK
E-mail: jfk76@centrum.cz

Také jsem měl několikrát možnost vína pana Jakubíka přechutnat, dokonce archivní zpět do roku 1970. Vína jsou to výtečná, jak toho dosahuje nechám na posouzení někoho povolanějšího. Tvrzení "já jsem ten nejlepší" je u něj velmi oblíbené. Před časem jsme naslepo s přáteli degustovali výběr sladkých vín celého světa, kde ani vína pana Jakubíka nechyběla. Musím říci, že se umístila na velmi pěkném třetím místě, konkrétně Muškát moravský 2003 ledové víno. Jako vítěze jsme, s naprostou jistotou všech přítomných, zvolili Ch. d´Yquem 1999. Přeci jen toto víno výrazně vyčnívalo nad ostatními vzorky.

Datum: 24.03.2010 11:26:14
Od: Neználek
E-mail: nez@centrum.cz

Ale jo, musím uznat, že pan František má velmi zajímavá vína. Je to sice hodně o vysokých přívlastcích a tím i zbytkových cukrech, ale určitě stojí za ochutnání. Vína jsou zrovna tak neobyčejná, jako je neobyčejné vystupování pana vinaře. Ani si nedokážu představit, že by výjimečná vína dělal "obyčejný člověk". Ale i přes toto všechno mě prohlášení typu "Mám nejlepší víno na světě" přijde úsměvné.

Datum: 24.03.2010 09:04:49
Od: p.j.
E-mail: pjelen@barrandov.cz

Jo, jo, o tomto nejlepším vinaři jsem četl už dávno celou jeho životní story (jaké neuvěřitelné medaile kde získal, jak ho v Kalifornii chtěli za krále atd.) , v Celariu v Praze bývají vidět občas jeho lahve za ceny srovnatelné se špičkovými ročníky Mouton-Rotschildu. ale jo, mně konkrétně hypertrofované sebevědomé řeči nedráždí tolik, jak bežného tuzemce (já myslím, že za nejlepšího vinaře na světě se tu považuje každý druhý, akorát ví, že říkat nahlas se to v téhle zemi nesmí, jen hrát skromného a čekat, kdo si toho konečně všimne :-)) Spíš mám problém s tím uvěřit, že zrovna enzymy jsou to pravé, kvůli čemu by měla být kohokoliv vína považována za nejlepší na celém světě. ale jestli ten pán tomu věří a má z toho radost, tak mu jí neberme. Na to je radost příliš cenné zboží.