O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 24.08.2011 14:08:05 |
Od: | MT |
E-mail: | warmu@centrum.cz |
Evas: asi tak, ale když řeknu, že vína (ne seriové výrobky) mívám rozpitá až 7 dní, abych si je užil, tak budu označet za úchyla .)) Taková Oxanka ... .)) Je hned na tom vidět, bylo-li víno děláno v v dýchajícím prostředím a nebo inertním. | |
Datum: | 24.08.2011 12:41:15 |
Od: | Honza |
E-mail: | jmikulcik@seznam.cz |
děkuji za reakce na dvě věci jsem zapomněl: napsat, že lahve měly hodinu na odvětrání a potom již byly pořád otevřené zacpal jsem je na noc a další den ochutnal, napsal poznámky ale již nedal do textu co se týká dalších údajů, je možno je vyčíst z fotek pod článkem, odlepování vinět prostě nestíhám, opisovat etikety taky nebudu, stačí se kouknout na fotky pod článkem Honza | |
Datum: | 24.08.2011 10:19:40 |
Od: | Evas |
E-mail: | eva.skokankova@email.cz |
Nápad dobrý, vývoj v čase je vždycky zajímavý, ovšem jedna hodina je dost krátký interval. Zajímavé by bylo určitě i hodnocení den otevřené lahve - mám zkušenost, že mnohé "pěkné" vzorky se změní v nepitelnou rozpadlou břečku. Nebo jsou naopak ještě zajímavější :) | |
Datum: | 24.08.2011 10:15:06 |
Od: | Lukáš |
E-mail: | luk.pan@seznam.cz |
Mě se to taky líbí. Rychlý a nenásilný souhrn s odstupem času. Je to bezva. | |
Datum: | 24.08.2011 09:51:27 |
Od: | Neználek |
E-mail: | nez@centrum.cz |
Zajímavé! Dvojí pohled, odstup času, vliv otevření (vyvětrání), vliv teploty. Mnoho důvodů pro odlišný popis. Možná by mě zajímalo, jestli vína byla celou dobu otevřena. A taky by neškodilo více údajů o vínech. Třeba alkohol z etikety, když už se s oteplováním zmiňuje jeho vnímání. | |
Datum: | 24.08.2011 09:30:36 |
Od: | Tad |
E-mail: | tk@polstina.cz |
Zajímavý způsob recenze, mě se líbí, je vidět vývoj vnímání vína s postupem času i zvyšující se teplotou a to, že stejné víno každý vnímá jinak. | |
Datum: | 24.08.2011 08:55:17 |
Od: | MT |
E-mail: | warmu@centrum.cz |
stáří vinic? možná bych tam propašoval nějaké burgundsko a juru, když už ta šardonka .)) | |