O Víně

Diskuze: Srpen 2011
Datum: 19-04-2024
  *
  *
*
8+9=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 23.08.2011 14:33:16
Od: Moll
E-mail: milos.ondrak@seznam.cz

Koukám, v roce 2010 byly v tichosti uznány
Florianka a Nativa, v roce 2011 Erilon a Kofranka

Solarisu bylo v letech 2007 až 2011 nasázeno 5,5 ha. Cabernet Cortis 3,3 ha.

Pro úplnost - u slováků zařadili tyto nové odrůdy: Bílé - Breslava (CHRTČ x St. Maria d Alcantara 10/28), Hetera (H TČVČB 4/13). Modré Hron (CAAB 3/22), Nitranka (CAAB 3/8), Rimava (CAAB 3/12), Rosa ((PPxFM) x TČ), Rudava (CATAP 6/28), Torysa (CATAP 9/17), Váh (CAAB 3/13).
Stolní Bezsemenka (CRDE 5/9) (dříve se jmenovala myslím Picurka), Helitrop (KKCHIB 25/19), Luna (KKPE 14/44), Premier (DMCA 19/8), Rhea (CRCHIB 21/8) (dříve se jmenovala Jupiter).

Datum: 20.08.2011 00:30:49
Od: MT
E-mail: warmu@centrum.cz

Článek o sklepích byl fajn, semináře na toto téma bych pro spoustu "starousedlíků" zavedl jako nutný teoretický základ, leč to tak asi "jednoduché" nebude. Ad Michlovského příspěvek - to je alespoň originální téma pro diplomku než zpracovávat to, jak který přípravek do vína či vinice působí apod. Jsem zvědav, zda-li se tu neroztrhne pytel s "modifikovanou" katechinskou metodou .) Ale to asi moc předbíhám, jsme úspěšně stále naučení na umělá nerezová vína.
Taktéž bych rád věřil, že je tu více vinařů, než výrobců a řemeslníků, jenže text v duchu "objevení Ameriky" (nechci autora shazovat, leč tak to na mne působilo - ale příjemně překvapil) o tom, že víno se dělá v sudu, kde musí dýchat, toho v myšlení výrobců jdoucích dle trendů moc nezmění. A nejsem pesimista .)