Král sýrů - paprikový Hermelín
Tolik známý a pověstný Hermelín se objevuje v dalších variantách. Tentokrát se jedná o sýr s plísní na povrchu s paprikovým kořením, které sýrů dodalo netradiční ostřejší chuť. Výrobce na obalu proklamuje, že se jedná o měkčí a krémovější kvalitu. Je doporučováno, nechat sýr alespoň na 30 minut před konzumací mimo lednici, aby ještě více vynikly chuťové vlastnosti. Složení: mléko, paprikové koření, čistá mlékařská kultura, Penicilium candidum. Sýr obsahuje 47 % sušiny a 23,5 % tuku v sušině. Vůně je velmi ovlivněna paprikovým kořením, je poznat charakteristická hermelínová chuť. Je škoda, že je málo smetanová, ale jde o velmi zdařilou nabídku pro milovníky ostřejších chutí. Hermelín je vhodný k červeným vínům Rulandské modré a Svatovavřinecké.Výrobce: Pribina, spol. s r.o., Hesov 421, 582 22 PřibyslavWeb: http://www.pribina.czHmotnost: 120 gCena: 21,90 Kč (Hypernova v roce 2003)