O Víně

17.10.2003 J. Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Balkánský sýr s černými olivami a bazalkou

Balkánský sýr se především používá jako přísada do dalších jídel. Podobně je tomu i u tohoto salátu, ve kterém hraje vedle černých oliv hlavní roli. Potřebujete k tomu: 250 g balkánského sýru, 150 g nakrájených černých oliv, čerstvou bazalku, olivový olej a provensálské koření. Pokud sýr nakrájíte na malé kostky, přidáte potřebné množství nakrájených černých oliv a vše promícháte v olivovém oleji. Poté přidáte čerstvě pokrájenou bazalku a provensálské koření. Uzavřete do nádoby a necháte v lednici alespoň 5 dnů uležet (více není rozhodně ke škodě). Tuto lahůdku můžete servírovat jako doplněk k hlavnímu jídlu. Podávat můžete zralá ročníková bílá i červená vína, např. Rulandské bílé, Ryzlink rýnský nebo Frankovka.

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 2685x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5