Crémant de Bourgogne (též Bourgogne Mousseux)
Čistě teoreticky celé Burgundsko, prakticky se ho nejvíc vyprodukuje v oblasti Yonne (Chablis), v Mercurey (Côte Chalonnaise) a Mâconnais (severně od Beaujolais).
Velmi svěží veselá velkorysá šumivá vína většinou z odrůdy Auxerrois "pro kteroukoliv denní či roční dobu". bílá - suché, zakulacené, některá jsou lehčí, jiná velmi bohatá či toastová
Extra Brut - velmi suchý styl šumivého vína Brut - suchý styl šumivého vína Sec - sice znamená "suchý", ale v prostředí šumivých vín ze Champagne to spíše znamená "polosuchý" Demi-sec -"polosuché", ovšem takto značená šumivá vína jsou už jsou docela dost sladká. Doux -označení pro velmi "sladký" styl šumivých vín. Blanc de blanc - víno vyrobené jen z bílých odrůd Blanc de noirs - víno vyrobené jen z červených odrůd
Tato kategorie nemá nějaká zvlášť vyhlášená jména. Zkuste známější výrobce tichých vín - třeba Georges Duboeuf ("král Beaujolais")
Vyrobené klasickou metodou sekundárního kvašení v lahvi, podobně jako klasická šumivá Champagne.
Auxerrois, Chardonnay, Pinot blanc, Pinot Gris, Sacy, Aligoté, Melon de Bourgogne, Tressot, César
Pinot Noir, pinot Liébault, max 20% Gamay