O Víně

Crémant de Bordeaux


Oblast: Bordeaux

Stát: Francie

Vinařské obce:

v podstatě teoreticky celá oblast Bordeaux

Popis:

Označení existuje od roku 1990 pro šumivá vína vyrobená tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi.
Bílá či růžová svěží elegantní vína příjemné ovocitosti. Aperitiv vhodný ke korýšům, rybám, plodům moře, čerstvým sýrům či ke sladkému desertu.
Podávat vychlazené na 6-8°C.

Etiketa vín oblasti:

blanc de blanc - vyrobené pouze z bílých odrůd (což je v této oblasti prakticky vždy)
brut - suché
extra brut - hodně suché
sec - spíše polosuché
demi sec - sladké
doux - hodně sladké

Speciální vinařské techniky:

technicky se jedná o vína vyrobená sekundárním kvašením v lahvi stejným postupem jako v moderních provozech v Champagne (i jinde)

Bílé odrůdy révy vinné:

Muscadelle, Sauvignon blanc, Sémillon, Colombard, Ugni blanc

Modré odrůdy révy vinné:

Caberent Franc, Caberent Sauvignon, Merlot, Malbec, povolen, čistě teoreticky je i Petit Verdot

Počet zobrazení stránky: 989 x