Côtes du Vivarais
Orgnac, Saint-Montan, Saint-Remèze, Lagorce, Vinezac, Gras, Larnas, Bidon, La Bastide-de-Virac, Barjac, Issirac, St-Privat-de-Champclos, Montclus, Le Garn.
Oblast najdeme na opačném břehu od Coteaux du Tricastin, západně od města Bourg St.-Andéol. Povýšila z VDQS na AOC teprve v roce 1999, dokonce jsou v tomto dekretu definována na jejím území i tři menší Cru (Orgnac l´Aven, St.-Montan, St.-Rémèze) jejichž názvy mohou být na etiketě připojeny za název oblasti. Ceny jsou nízké, kvalita se postupně zvyšuje. Ideální vína pro letní neformální posezení, zahradní slavnost. červená (cca 70% produkce) - zpravidla hutnější, v dubu zrající vína vůně černého bobulového ovoce a koření. Otevírat ideálně druhým, třetím rokem po sklizni (Cru z dobrého ročníku čtvrtým, pátým rokem), podávat vytemperované na 14-16°C. Gastronomicky se hodí k zvěřině a obecně k pečeným či grilovaným masům. růžová (cca 26% produkce) - pěkná vína, prý lepší než bílá. Pít by se měla co nejmladší, chlazená na 10-12°C, třeba k nějaké úpravě bílého masa či k uzeninám. bílá (cca 4% produkce) - autoři encyklopedií o nich buď mlčí nebo je moc nedoporučují (rozpačitá, nezajímavá), ale kvalita se určitě pozvolna zlepšuje. Pít co nejmladší, chlazená na 8-10°C. Kombinovat se mohou třeba s korýši či škeblemi.
Boulle, Domaine Gallety, Domaine de Belvezet
grenache (min 50% pro bílá); clairette a marsanne (min 30% obě dohromady nebo i jedna z nich)
grenache (min 60% a max 80% pro rosé, min 30% pro červená); syrah (min 10% pro rosés a min 40% pro červená); carignan(povolen jen do roku 2017 pouze pro červená) cinsaut (max 10%).