Coteaux du Tricastin
celkem 21 obcí.
Oblast má dva celky, ten menší leží o něco východněji,oba najdeme přibližně v trojúhleníku mezi městy Montélimar, Nyons a Bollène. Kvalita vín se neustále zlepšuje určitě dosahuje nejméně kvalit vín Côtes du Rhône (jsou jim i senzoricky dost podobná), ale poměr kvality k ceně zůstává zatím velmi příznivý, lepší než u vín Côtes du Rhône AOC. červená (cca 85% produkce) - atraktivní a charakterní bohatá kořenitá vína s vůní třešní, černého rybízu, lesních plodů, jahod a malin. Otevírat se mohou už druhým rokem, ale dokáží se, hlavně pokud obsahují větší podíl Syrahu, zlepšovat i osm let. Ideální teplota podávání je mezi 14-15°C, hodí se k provensálské kuchyni, červeným masům, ať už grilovaným nebo v omáčce. růžová (cca 10% produkce) - svěží, suchá a výjimečně dobrá vína s vůní jahod, malin, rybízu a sušeného ovoce. Pít by se měla mladá, vychlazená na 10-12°C, k uzeninám nebo k minutkám na rožni. bílá (cca 5% produkce) - některé encyklopedie je pro jejich nižší kvalitu moc nedoporučují, ale věřím, že kvalita mezitím vrostla. Mělo by se jednat o suchá vína s vůní bílého ovoce, jablek, meruněk, exotického ovoce, citrusů, medu oříšků a květů (akát, lípa, hloh). pít by se měla mladá, do dvou let po sklizni. Vhodně doprovodí pokrmy z ryb nebo mušlí. Aktualita: v roce 2008 došlo v oblasti k úniku zadioaktivní vody z elektrárny. Kampaň v tisku jménu Tricastin hodně uškodila, a tak se místní rozhodli zažádat o změnu názvu apelace na Grignan-Les Adhemar. Žádosti bylo vyhověno a změna platí od ročníku 2010.
Domaine de Grangeneuve, Domaine de Montine, Domaine St.-Luc, Château La Décelle, Le Cellier de Templiers, Domaine Pierre Labeye, Domaine de la Tour d´Elyssas, Domaine du Vieux Micoulier, Vigneronds Ardéchois
Marsanne, Roussanne, Bourboulenc, Clairette, Grenache blanc a Viognier
Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre a Cinsault.