Condrieu
Condrieu, Chavanay, Malleval, Saint-Michel-sur-Rhône, Saint-Pierre-de-Bœuf, Vérin, Limony
Ručně obdělávané strmé žulové pahorky dávají jedno z nejvýznamnějších bílých vín Francie. bílé - má výraznou vůni lučních květin, jarních květů, kostaců, fialek, meruněk, silnou kulatou chuť, která je kombinací adstringence, svěžesti a exkluzivní jemnosti a která se později rozvine do elegantního broskvového charakteru. Dříve bývala se zbytkovým cukrem, dnes zcela suchá, na druhou stranu se zvyšuje použití nových dubových sudů (Cuvée Doriane od Guigala, Cuilleron, Villard), což je diskutabilní. I když je levnější než Château Grillet, přeci jen ještě dost drahé víno, navíc kvalita díky neustále se rozšiřujícím výsadbám (z 16ha v devadesátých letech až na více než 100ha dnes)může být u méně známých výrobců různá. Otevírat by se měla mezi čtvrtým a osmým rokem, někteří autoři radí "co nejdříve". Teplotu vína při podávání držet mezi 10-12°C, Dokonale se hodí k rybám, humrům, rakům, langustám, ale i k pokrmům z bílého masa či husí játrové paštice.
vendange tardive - neboli pozdní sběr, trend v této oblasti po roce 1990, který zavedli někteří vinaři (Yves Cuilleron) coby exkluzivnější sortu více alkoholických vín z později sbíraných hroznů. Někteří autoři označují tento styl za pochybný.
Nejslavnější producenti: Cuilleron, Delas, Gangloff, Guigal, Jaboulet, André Perret, Niéro-Pinchon, Vernay, Verzier, Dézormeaux, Dumazet, Château du Rozay
Viognier